Grupul Las Vegas, sponsorul oficial al lui Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu din România menționat în Cartea Recordurilor

Ciprian Lupu, singurul pilot profesionist tetraplegic din România, inclus ȋn Cartea Recordurilor, a luat startul în circuitul competițional intern la Raliul Harghitei. Sportivul brașovean legitimat la CS Motorhome Napoca Rally Team are însă în plan și participarea la competiții internaționale. Este vorba despre trei etape ale Campionatului European de Raliuri. Ȋn sezonul 2024, Grupul Las Vegas va fi noul său sponsor principal.

Participarea la competițiile automobilistice internaționale nu este singura noutate anunțată de Ciprian Lupu. Pentru acest sezon, sponsorul său principal este grupul românesc Las Vegas, brandul cu cea mai dinamică dezvoltare în industria de betting&gaming din țara noastră.

„Pornim cu mândrie în acest parteneriat alături de Ciprian pentru că este un om care ne împărtășește valorile, nu s-a dat bătut în fața greutăților și a luptat pentru a schimba mentalități și prejudecăți. Sunt calități care transmit un mesaj clar și răspicat: «Never give up!». Susținem performanța, perseverența, curajul și credem împreună cu Ciprian că, atunci când muncești din greu pentru visul tău, acesta devine realitate, chiar și atunci când toate șansele sunt împotriva ta. Vom fi alături de Ciprian atât la evenimentele sportive interne și internaționale, cât și la cursurile de condus defensiv dedicate persoanelor în scaun cu rotile.
Îl vom susține atât moral, cât și financiar, îl vom însoți la toate etapele de campionat și îi vom face galerie. Credem în puterea lui și suntem siguri că va fi încununat de success. Abia așteptăm să ne bucurăm împreună pentru fiecare victorie.“, a declarat Julia Gherman, marketing manager al grupului Las Vegas.

Un parteneriat extins

Anul acesta, Ciprian Lupu va continua să ajute persoanele aflate ȋn aceeași situație cu el. Sportivul va organiza noi cursuri de condus defensiv pentru șoferii care folosesc scaune rulante.

„Nu doar rezultatele ne-au adus alături de Ciprian, ci, în primul rând, felul lui de a fi și perseverența sa. Este un model pentru noi și, sperăm, că pentru orice român. Pentru compania noastră, acest parteneriat este un început care ne deschide drumul responsabilității sociale. Un parteneriat pe care – spre deosebire de acțiunile CSR ale grupului Las Vegas din anii trecuți – am decis să îl facem public pentru a da un semnal, atât în industria în care activăm, cât și în mediul de afaceri. Acela că avem printre noi oameni excepționali, pe care deseori nu îi vedem, dar care merită și trebuie susținuți. Vom fi alături de Ciprian, îl vom susține atât moral, cât și financiar, îl vom insoți la toate etapele de campionat și îi vom face galerie. Credem în puterea lui și suntem siguri că parteneriatul nostru va fi încununat de succes“, a mai declarat reprezentantul grupului Las Vegas.

În 2024, Ciprian Lupu și copilotul său, Andrei Aițculesei, vor concura pe aceeași mașină ca și anul trecut, un Renault Clio Rally 5 cu dotări și adaptări speciale.

Programul competițional al echipei Ciprian Lupu-Andrei Aițculesei:

26/04/2024 – 27/04/2024  Etapa 1 – Raliul Harghitei
11/05/2024 – 12/05/2024  Etapa 2 – Raliul Argeșului
31/05/2024 – 01/06/2024 Etapa 3 – Raliul Maramureșului
22/06/2024 – 23/06/2024 Etapa 4 – Raliul Clujului
13/07/2024 – 14/07/2024  Etapa 5 – Raliul Sibiului
03/08/2024 – 04/08/2024 Etapa 6 – Raliul Moldovei
31/08/2024 – 01/09/2024  Etapa 7 – Raliul Iașului
21/09/2024 – 22/09/2024  Etapa 8 – Raliul Brașovului
26/10/2024 – 27/10/2024  Etapa 9 – Raliul Vâlcii

Ciprian Lupu este prima persoană cu dizabilități din lume care a obținut un titlu de Campion Național în cadrul unei competiții automobilistice și pentru această performanță a fost inclus, anul trecut, în Cartea Recordurilor. Ciprian Lupu (40 ani) a ajuns ȋn scaunul cu rotile ȋn urma unui accident petrecut pe litoral, când avea doar 18 ani. Ȋn lumea raliurilor a pătruns ȋn 2008, ȋn calitate de copilot al pilotului Manu Mihalache. A absolvit școala de pilotaj la Napoca Rally Academy, pregătit de Simone Tempestini. În 2018 a debutat în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, iar în 2019 în Campionatul Naţional de Raliuri. Primul titlu de Campion Național (ȋn categoria „Debutanților”) a venit ȋn sezonul 2021. Este primul titlu de campion la nivel național obținut de o persoană cu dizabilități, în lume, potrivit FIA.

„Cred că este important să cunoști oamenii potriviți la momentul potrivit, să îți urmezi visurile, indiferent cât de imposibil de realizat ar părea și să crezi că poți face tot ceea ce îți propui“, spune pilotul Ciprian Lupu.

Înapoi