Joc Responsabil

Jocurile de noroc, desfasurate in mod responsabil, sunt menite sa reprezinte un mod placut de divertisment si joaca. Acestea nu ar trebui sa aiba un impact negativ asupra vietii practicantilor, nici din punct de vedere social, nici financiar.

De aceea, Las Vegas Games sustine activitatea Asociatiei Joc Responsabil cu privire la prevenirea si combaterea situatiilor cauzate de practicarea in exces a jocurilor de noroc, dar si educarea populatiei cu privire la acest domeniu.

Prin programul Joc Responsabil, asociatia doreste:

 • – sa stimuleze cultura de preventie a unui comportament patologic de joc
 • – sa promoveze starea de echilibru cu privire la jocurile de noroc, prin campanii si actiuni de promovare si constientizare
 • – sa asiste jucatorii cu probleme de dependenta legate de jocurile de noroc
 • – sa ofere jucatorilor si familiilor acestora sedinte de evaluare si terapie cu psihologi, psihoterapeuti si specialiști
 • – sa asigure traininguri, cursuri, workshop-uri pentru psihologi si psihoterapeuti, specialisti cu ajutorul carora se va asigura asistenta terapeutica a jucatorilor.

Pe langa sprijinul oferit celor care se confruntă cu probleme de dependenţă, programul „Joc Responsabil” presupune și traininguri desfășurate la nivelul agențiilor de pariuri și al sălilor de jocuri.

În acest moment, proiectele din cadrul programului se derulează în cele 6 cabinete existente în Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

Programul „Joc Responsabil” a fost iniţiat şi este derulat de ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România, de Romanian BOOKMAKERS – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România și de Asociația organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET şi oferă:

 • – Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat jocresponsabil.ro.
  – Materiale de informare în sălile de joc.
 • – Cursuri de instruire cu angajații din sălile de joc susținute de către psihologii implicați în program.
 • – Ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele programului. În urma discuțiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecționate către psihologii cei mai apropiați din București, Craiova, Constanța Iași sau Cluj-Napoca
 • – Consiliere 24/7, primul serviciu de consiliere psihologică on-line din România pentru jucătorii cu (potențiale) probleme legate de jocurile de noroc, care simt nevoia de îndrumare în timp real, în timpul jocului. Serviciul de live chat este disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână 

Mai multe informaţii pot fi accesate la adresa https://jocresponsabil.ro/.