Femeile care au influențat istoria jocurilor de noroc

Chiar dacă poate părea o industrie dedicată bărbaților, istoria jocurilor de noroc a fost marcată, încă de la începuturile ei în era modernă, de femei

Chiar dacă poate părea o industrie dedicată bărbaților, istoria jocurilor de noroc a fost marcată, încă de la începuturile ei în era modernă, de femei.

Doamnele au inovat, au fost curajoase și au devenit cunoscute printre jucători chiar înainte de 1931, anul în care s-au legalizat jocurile de noroc în Las Vegas. Istoria orașului american a fost influențată major de femeile din industrie, care s-au implicat atât în business cât și în dezvoltarea locului care a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Însă Las Vegas nu este singurul oraș în care femeile au excelat la jocuri de noroc.

”Faro Ladies” a fost un grup de femei care, în anii 1700, jucau faro, un strămoș al poker-ului modern. Doamnele se întâlneau periodic, iar evenimentele, în cadrul cărora se discutau subiecte politice și se jucau jocuri de noroc, erau un bun prilej de întâlnire pentru aristocrația britanică a vremii.

Eleanor Dumont sau ”Madame Moustache”, așa cum era supranumită, a fost, în secolul a 19-lea, prima femeie jucătoare profesionistă de blackjack din Statele Unite ale Americii. A reușit să învingă  prejudecata că blackjack-ul este un joc exclusiv masculin și a învins în multe partide disputate împotriva bărbaților. Madame Moustache a a fost proprietara unui salon de blackjack în California.

Lottie Deno a fost o jucătoare de poker atât de bună încât a fost denumită Regina Poker-ului. S-a născut la finalul secolului al 19-lea în Kentucky și jucat, în principal, în statele americane Texas și New Mexico. Printre succesele sale, care au rămas în istorie, se numără înfrângerea marelui jucător Doc Holliday, un star al jocurilor de noroc din acei ani.

Mayme Stocker a primit, în 1931, prima licență de jocuri de noroc din Las Vegas. Într-o epocă în care femeile aveau rareori legătură cu jocurile de noroc, Mayme a devenit un membru respectat al comunității de jucători, a organizat petreceri grandioase și a avut un mare succes în afaceri.

Sarann Knight-Preddy și-a lăsat amprenta în istorie devenind, în 1950, prima și singura femeie afro-americană care a primit o licență pentru organizarea de jocuri de noroc în Nevada, pentru Tonga Club.

Judy Bayley a fost prima femeie care a deținut un resort în Nevada (SUA), după ce în 1964, odată cu decesul soțului său, a preluat conducerea hotelului și cazinoului Hacienda.

Jeanne Hood a preluat conducerea cazinoului Four Queens din Las Vegas în 1977, imediat după decesul soțului său, Dave. Jeanne a ajutat la promovarea printre jucători a aparatelor de tip slot machines. Mai mult, a colaborat cu administrația locală din Las Vegas și cu alți proprietari de cazinouri pentru modernizare centrului orașului. Jeanne Hood a fost implicată în industria jocurilor de noroc până în 1993.

Nu le putem uita pe Poker Alice, Claudine Williams, Shirley Brancucci (prima femeie dealer de baccarat), dar și pe Paris Hilton și Jessica Simpson, vedete care nu și-au ascuns pasiunea pentru jocurile de noroc.

Bibliografie:

www.Wikipedia.org   

www.newhavenmuseum.org.uk

https://www.gamingzion.com 

https://ggbmagazine.com   

https://casino.betmgm.com/

Înapoi