Pachinko – hibridul japonez

Chiar dacă legislația impune restricții destul de dure, Japonia este una dintre țările cu o industrie a jocurilor de noroc înfloritoare.

Premiile în bani sunt interzise însă jucătorii câștigă vouchere cu care își pot achiziționa țigări, ciocolată, instrumente de scris sau brichete. Unul dintre cele mai populare jocuri este Pachinko, un joc care seamănă foarte mult cu aparatele de sloturi cu care suntem obișnuiți.

Unul dintre cele mai populare jocuri este Pachinko, un joc care seamănă foarte mult cu aparatele de sloturi cu care suntem obișnuiți.

Primele aparate de Pachinko au fost construite în anii `20, iar beneficiarii distracției erau copiii.

Adulții au început să joace și ei o decadă mai târziu și de atunci a început dezvoltarea acestei industrii. Toate localurile în care se juca Pachinko au fost închise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă și-au reluat activitatea la finalul anilor `40, iar de atunci popularitatea jocului a fost în continuă creștere.

Se spune că există două categorii de oameni: cei cărora le place Pachinko și cei care încearcă să fugă de agitația, de zgomotul și de aglomerația din stabilimentele în care se joacă Pachinko. Jocul este un hibrid unic între un slot machine, un joc cu bile și un joc video. Aparatul premiază jucătorul cu bile mici, metalice, care pot fi schimbate în premii sau pot fi vândute pe bani în clădiri situate lângă sala de jocuri.

În ciuda popularității și a vechimii sale pe piața japoneză, supremația lui Pachinko este amenințată de nou-venitul pachislot, un joc modern, mult mai popular printre tinerii japonezi.

 

Bibliografie:

www.japan-zone.com

www.therealjapan.com

https://en.wikipedia.org

Surse foto:

By Tischbeinahe – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12746666

By Stéfan Le Dû – Link to file on Flickr : https://www.flickr.com/photos/st3f4n/130889675/in/set-72057594109730628/, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1351477

 

Înapoi