Ruleta –  o istorie a eleganței în jocurile de noroc

Vedetă a cazinourilor din întreaga lume, ruleta se remarcă prin strălucire și eleganță în peisajul luxuriant al jocurilor de noroc.

Istoria ruletei își are începuturile în secolul al 17-lea, în Franța, pionerat în jocurile de noroc. Mulți istorici cred că  inventatorul ruletei a fost matematicianul și omul de știință Blaise Pascal. Se spune că Pascal a lucrat la proiectarea unui dispozitiv perpetuum mobile, dar a sfârșit prin a crea o roată care s-a transformat în prima formă rudimentară a ruletei.

Timp de două secole, ruleta nu a reușit să îi convingă pe iubitorii jocurilor de noroc, însă în secolul al 19-lea popularitatea sa a explodat în special în Monte Carlo, o Mecca a jocurilor de noroc. În jurul anului 1840, ruleta era deja un joc standard în Monte Carlo, atrăgând jucători din întreaga Europă.

Istoria ruletei își are începuturile în secolul al 17-lea, în Franța, pionerat în jocurile de noroc

În aceeași perioadă, frații Louis și François Blanc au adus o schimbare semnificativă în ruletă prin introducerea unui ”zero” dublu pe roată, ceea ce a crescut avantajul casei, jocurile de noroc.

Având o popularitate foarte mare în Europa, elegantul joc de noroc a pătruns și pe tărâm american în secolul al 19-lea, odată cu imigrația europeană. În Statele Unite, a apărut varianta ruletei cu ”zero” simplu, care a redus avantajul casei. Astfel, varianta europeană a ruletei, cu ”zero” dublu, a rămas cunoscută drept ”Ruleta Franceză”, iar cea americană drept ”Ruleta Americană”.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a Internetului, jocurile de noroc au cunoscut o creștere a popularității, iar ruleta nu a fost o excepție. La mijlocul anilor 1990 au apărut primele cazinouri online, care au introdus și varianta ruletei virtuale. Astfel, jucătorii din întreaga lume au avut acces la jocul de ruletă în confortul propriilor case (jocurile de noroc).

Înapoi