Țările cu cei mai mulți pasionați de jocuri de noroc

Industria jocurilor de noroc și a pariurilor a crescut considerabil în ultimele decenii, iar cazinourile și-au extins activitatea și au avut un număr record de clienți pasionați de jocuri.

Factorii cheie care au dus la această creștere , pasionați de jocuri, sunt urbanizarea rapidă și accesul la Internet. Mai mult decât atât, legalizarea, adoptarea, înlăturarea prejudecăților și apariția jocurilor de noroc online au fost procese care produs efecte pozitive în industrie.

Chiar dacă pandemia a pus pe pauză mai multe sectoare de activitate în întreaga lume, piața jocurilor de noroc și a pariurilor s-a redresat și este, din nou, pe trend crescător. Ba mai mult, jucătorii au revenit în număr și mai mare în sălile de jocuri sau în cazinourile online.

Olanda a devenit, în ultimii ani, unul dintre liderii pieței de jocuri de noroc din lume. Cu o istorie bogată în domeniu, Țara Lalelelor deține una dintre cele mai vechi loterii la nivel mondial, Staatsloterij, inaugurată în 1726. Statisticile arată că Olanda are cei mai mulți jucători din lume, 87% din populația adultă fiind implicată în astfel de activități recreative.

Australienii sunt norocoși pentru că trăiesc într-o țară cu economie stabilă, care înregistrează constant o creștere semnificativă. Acest lucru le-a permis să se bucure de jocurile de noroc ca activitate recreațională. Însă nu numai jocurile de noroc, ci și pariurile sportive au un mare succes în Australia. Peste 80% din populația de vârstă majoră a Australiei joacă, într-un fel sau altul, jocuri de noroc.

Industria jocurilor de noroc și a pariurilor a crescut pasionați de jocuri pacanele

Chiar dacă este o țară mică, în Singapore jocurile de noroc au mulți adepți. Insula asiatică va găzdui două dintre cele mai mari cazinouri din lume, Resorts World Sentosa și Marina Bay Sands. Cel din urmă, popular printre multimilionarii planetei, va avea peste 2.500 de terminale de jocuri de noroc.

Estimările spun că peste 80% dintre spaniolii adulți joacă la cea mai populară loterie, cea de Crăciun. Mulți dintre foștii conducători ai Spaniei au avut o pasiune pentru jocurile de noroc, iar acest lucru se vede și în percepția populației asupra industriei. Jocurile de noroc au fost legalizate în 1981, chiar dacă au fost populare secole înainte. Spania este, de asemenea, unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește pariurile sportive.

Canada este considerată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri în care poți trăi, iar statisticile arată că 75% dintre canadienii de vârstă adultă au pariat sau au jucat jocuri de noroc cel puțin o dată în viață. Specialiștii spun că unul dintre motivele pentru care industria jocurilor de noroc are succes este stabilitatea economică a țării.

În Franța funcționează peste 300 de cazinouri, țara având zone celebre din acest punct de vedere, în special Paris și Cannes. Aproximativ 50% dintre francezii de peste 18 ani sunt pasionați de jocuri de noroc.

Și industria britanică a jocurilor de noroc a înregistrat o creștere semnificativă după pandemie.

Potrivit statisticilor oficiale, 68% din populația adultă a Marii Britanii a călcat în ultimul an pragul unui cazino.

Liderul de necontestat al industriei, SUA are cele mai mari cazinouri din lume, majoritatea în Las Vegas și Atlantic City, iar popularitatea jocurilor de noroc crește constant de aproape o sută de ani. Cifrele spun că aproximativ 64% dintre americani au fost măcar o dată într-un cazinou.

Țară cu o vastă istorie în jocurile de noroc, locul nașterii Baccarat-ului și al celui mai vechi cazino din lume, Italia și-a relaxat legislația în domeniu, iar industria a cunoscut o creștere considerabilă și peste 36% dintre italieni au jucat măcar o dată pe parcursul unui an. Cele mai importante hub-uri de jocuri de noroc din peninsulă sunt Milano și Veneția. De asemenea, Italia are una dintre cele mai mari piețe de pariuri sportive.

 

 

Înapoi