Cum a devenit pokerul cel mai cunoscut joc de noroc din lume

Pokerul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare jocuri de noroc. Se crede că povestea pokerului a început în urmă cu 1.000 de ani și că, până la varianta sa modernă, a traversat mai multe continente și culturi.

Unii istorici spun că originile jocului de cărți s-ar afla în China secolului al X-lea, alții cred că strămoșul său este As Nas, jucat în Persia secolului al 16-lea.

Predecesorul cel mai apropiat din Europa a fost Poque, un joc popular în Franța secolului al 17-lea, sau echivalentul său german, Pochen.

Ambele aveau la bază Primero, un joc spaniol din secolul al 16-lea.

Coloniștii francezi au adus Poque în America de Nord, în special în New Orleans și în zonele învecinate acestuia.

Jocul a fost preluat de vorbitorii de limbă engleză după 1803, denumindu-l poker, iar regulile și numărul de cărți din joc au devenit cele pe care le știm în prezent.

Acesta a fost punctul de pornire al popularității pokerului, care a căpătat o notorietate și mai mare în timpul Războiului Civil.

În Europa, jocul a fost popularizat în 1871 de Regina Victoria a Angliei, dar și de soldații americani care au luptat în Primul Război Mondial.

Pentru aproape 100 de ani, pokerul a fost considerat, în Statele Unite ale Americii, un joc exclusiv pentru bărbați, însă după 1920 a început să fie jucat și de femei.

De-a lungul timpului, pokerul a devenit unul dintre cele mai apreciate și cunoscute jocuri de noroc din lume, iar competițiile de profil au un mare succes.

 

Înapoi