Cum a devenit pokerul cel mai cunoscut joc de noroc din lume

Pokerul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare jocuri de noroc.

Se crede că povestea pokerului a început în urmă cu 1.000 de ani și că, până la varianta sa modernă, a traversat mai multe continente și culturi.

Unii istorici spun că originile jocului de cărți s-ar afla în China secolului al X-lea, alții cred că strămoșul său este As Nas, jucat în Persia secolului al 16-lea.

Predecesorul cel mai apropiat din Europa a fost Poque, un joc popular în Franța secolului al 17-lea, sau echivalentul său german, Pochen.

Ambele aveau la bază Primero, un joc spaniol din secolul al 16-lea.

Cum a devenit pokerul cel mai cunoscut joc de noroc din lume, joc carti

Coloniștii francezi au adus Poque în America de Nord, în special în New Orleans și în zonele învecinate acestuia.

Jocul a fost preluat de vorbitorii de limbă engleză după 1803, denumindu-l poker, iar regulile și numărul de cărți din joc au devenit cele pe care le știm în prezent.

Acesta a fost punctul de pornire al popularității pokerului, care a căpătat o notorietate și mai mare în timpul Războiului Civil.

În Europa, jocul a fost popularizat în 1871 de Regina Victoria a Angliei, dar și de soldații americani care au luptat în Primul Război Mondial.

Pentru aproape 100 de ani, pokerul a fost considerat, în Statele Unite ale Americii, un joc exclusiv pentru bărbați, însă după 1920 a început să fie jucat și de femei.

De-a lungul timpului, pokerul a devenit unul dintre cele mai apreciate și cunoscute jocuri de noroc din lume, iar competițiile de profil au un mare succes.

 

Înapoi