Daniel Negreanu, canadianul de origine română care uimit lumea pokerului

Jucătorul de poker Daniel Negreanu s-a născut în Toronto, Canada, însă are origini românești.

Părinții săi au emigrat din România la începutul anilor `70, dorind să le ofere copiilor lor o viață mai bună.

Chiar dacă este născut în Canada, Daniel vorbește fluent limba română și vizitează frecvent țara de origine a familiei sale.

La 16 ani, Daniel și-a descoperit plăcerea de a juca jocuri de noroc, în special poker. Fiind o fire competitivă, Negreanu și-a perfecționat jocul și a început să câștige fiecare partidă la care participa.

Jucătorul de poker Daniel Negreanu s-a născut în Toronto

Cariera lui Daniel Negreanu

Potrivit biografiei publicate pe site-ul său, când a împlinit 21 de ani a plecat în Las Vegas, unde a descoperit viața strălucitoare și competițiile foarte diferite de ceea ce experimentase în liniștitul Toronto. De aici a început cariera lui Daniel Negreanu în pokerul profesionist. La 23 de ani a devenit cel mai tânăr jucător din lume care a câștigat titlul World Series of Poker, record care nu a fost întrecut până în prezent. Performanța i-a adus lui Negreanu porecla ”Kid Poker”

De atunci a devenit celebru și a câștigat numeroase premii din circuitul mondial. De-a lungul anilor, Daniel Negreanu a lansat două cărți dedicate jocului de poker, a devenit imaginea unuia dintre cele mai mari site-uri de profil din lume și are un blog dedicat fenomenului.

Devenit unul dintre cei mai influenți jucători de poker din lume, Negreanu a fost invitat să joace în filmele ”X-Men Origins: Wolverine”, “Detention”, dar și în seriale și emisiuni TV.

Pokernews.com l-a plasat pe Negreanu pe locul 7 în topul de anul acesta al celor mai bogați jucători de poker din lume. Site-ul a estimat averea româno-canadianului la 70 milioane USD.

Surse foto:

https://en.wikipedia.org

www.pgt.com

 

Înapoi