Întâmplări inedite din istoria jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc este condimentată cu întâmplări inedite, legende și cu fapte care par neverosimile.

Iar multe dintre ele vor rămâne în memoria colectivă mult timp de acum înainte.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai interesante istorisiri legate de industria de gambling.

Fondatorul companiei americane FedEx și-a salvat business-ul cu ajutorul jocurilor de noroc. În 1973, atunci când FedEx era o afacere la început de drum cu numai 5.000 de dolari în cont, Frederick Smith a decis să riște tot. A luat primul avion spre Las Vegas și a câștigat 27.000 USD la masa de blackjack, sumă pe care a folosit-o pentru a plăti datoriile pe care compania le avea către furnizorii de combustibil. De aici a început succesul FedEx, care a ajuns în acel an la o cifră de afaceri de 11 milioane USD.

Istoria jocurilor de noroc este condimentată cu întâmplări inedite, londra, las vegas gamesCel mai mic cazinou din lume este un ”black cab” londonez. Cazinoul Grosvenor din Londra are această ”locație” mobilă, dotată cu o masa pentru jocuri de noroc, un crupier, bar și un televizor. Oricine se poate plimba cu cazinoul pe patru roți atâta timp cât face o donație către o organizație caritabilă.

Închisoarea din Nevada a avut un cazinou pentru deținuți.

Stabilimentul a funcționat timp de 35 de ani, între 1932 și 1967, iar pușcăriașii puteau juca blackjack, zaruri, poker și chiar plaseze pariuri sportive.

Prima licență pentru jocuri de noroc a fost acordată unei femei. Mayme Stocker a primit, în 1931, prima licență de jocuri de noroc din Las Vegas. Într-o epocă în care femeile aveau rareori legătură cu jocurile de noroc, Mayme a devenit un membru respectat al comunității de jucători, a organizat petreceri grandioase și a avut un mare succes în afaceri.

Locuitorii din Monaco nu pot juca la cazinoul din Monte Carlo. Chiar dacă este un paradis al jucătorilor, Cazinoul din Monaco este un loc interzis pentru monegasci. Vestea bună este că datorită cazinoului și a veniturilor obținute de stat din jocurile de noroc, rezidenții din Monaco nu plătesc taxe pe venit.Locuitorii din Monaco nu pot juca la cazinoul din Monte Carlo.

Aparatele de sloturi răsplăteau jucătorii cu gumă de mestecat cu arome fructate.

Știți de ce slot machines arată imagini cu fructe? Pentru că la începutul anilor 1800 aparatele dădeau câștigătorilor gumă de mestecat cu aromă de fructe în loc de bani.

Primul slot machine nu a funcționat într-un cazinou. El a fost amplasat în atelierul auto al inventatorului său, Charles Fey. Clienții jucau cât timp așteptau să le fie reparate mașinile, iar aparatul a devenit popular în scurt timp.

Primul cazinou interrasial din SUA s-a deschis în 1955. În Las Vegas-ul guvernat de rasism al anilor `50 a fost inaugurat cazinoul Moulin Rouge, primul în care aveau voie să intre și persoanele de culoare.

Sandwich-ul a fost inventat într-un cazinou. Legenda spune că în 1765 John Montagu, al patrulea conte de Sandwich și mare împătimit al jocurilor de noroc, a refuzat să încheie o partidă pentru a mânca. Așa că le-a poruncit servitorilor să îi pună friptura între două felii de pâine pentru a putea mânca în timpul jocului. Și așa a luat naștere sandwich-ul.

Sursa: www.ranker.com

Surse foto:

https://kuplramblings.blogspot.com/

https://metro.co.uk/

https://www.pexels.com

Înapoi