Las Vegas, capitala mondială a luxului și a distracției

Las Vegas, capitala mondială a luxului și a distracției axate pe jocuri de cazinou

Orașul american Las Vegas a devenit un simbol mondial pentru industria jocurilor de noroc, jocuri de cazinou, distracție și libertate.

Fondat în luna mai a anului 1905 în statul Nevada, în mijlocul deșertului, Las Vegas avea 45 de hectare și a început să se dezvolte odată cu inaugurarea căii ferate care lega Los Angeles de Salt Lake City.

Numele Las Vegas a fost dat zonei încă din 1892 de Rafael Rivera, un explorator spaniol, după ce acesta a văzut numeroasele fântâni arteziene naturale din zonă.

Potrivit atestărilor istorice, în anul 1900 Las Vegas avea 22 de locuitori.

industria jocurilor de noroc, jocuri de cazinou, distracție, Las Vegas Games

Locul a atras câțiva fermieri, majoritatea din Utah, astfel fiind instalate primele conducte de apă din zonă.

În 1906 s-a deschis primul hotel, Golden Gate, cunoscut în trecut ca Hotel Nevada sau Sal Sagev Hotel. Patru ani mai târziu a fost inaugurat Victory Hotel, iar în 1931 jocurile de noroc au fost legalizate în Las Vegas.

Mayme Stocker a primit, în 1931, prima licență de jocuri de noroc din Las Vegas. Într-o epocă în care femeile aveau rareori legătură cu jocurile de noroc, Mayme a devenit un membru respectat al comunității de jucători, a organizat petreceri grandioase și a avut un mare succes în afaceri.

Zona a început să se populeze în 1931 când s-a construit Boulder Dam, cunoscut în prezent ca Hoover Dam. Pentru tinerii care lucrau pe șantier au fost înființate primele teatre și cazinouri.

Deja, în 1940, Las Vegas avea 8.422 de locuitori, iar dezvoltarea orașului a continuat de-a lungul timpului.

industria jocurilor de noroc, jocuri de cazinou, distracție, pacanele, istoria de sloturi

În 1940, slot machines-urile ajung în Las Vegas. Proprietarii hotelului Flamingo s-au gândit că aparatele ar fi potrivite pentru a le ocupa timpul liber soțiilor și iubitelor marilor jucători din cazino. În scurt timp, câștigurile obținute de sloturi erau comparabile cu cele ale jocurilor de noroc ”de masă”.

În anii `60, 64.405 oameni locuiau un Las Vegas, ei reprezentând mai mult de 22% din populația statului Nevada.

În 1966, odată cu interesul arătat de Howard Hughes, Las Vegas a devenit un ”mega resort” și au început să fie construite din ce în ce mai multe cazinouri și hoteluri de lux, cu jocuri de cazino.

Excentricul afacerist american s-a mutat în Vegas ca turist, în prima fază, însă i-a plăcut atât de tare locul încât a refuzat să elibereze camera în care stătea la Desert Inn. Mai mult, Hughes a cumpărat hotelul și a investit, în total, peste 300 de milioane de dolari în Las Vegas.

industria jocurilor de noroc, jocuri de cazinou, distracție la aparate pacanele

Zona s-a dezvoltat rapid între 1970 și 1988 și a continuat să crească din punctul de vedere al serviciilor oferite, dar și al popularității, atrăgând oameni din întreaga lume.

În 1989 a început era mega resorturilor, hotelurilor și cazinourilor de lux, multe dintre ele devenind simboluri cunoscute la nivel mondial.

Se spune că spectacolele din Las Vegas sunt de neegalat, iar viața de noapte nu este nicăieri ca în orașul din inima deșertului Nevada.

Simbol al distracției și al spectacolelor de top, Las Vegas va găzdui în 2024 cel mai mare eveniment sportiv din SUA, Super Bowl.

 

Înapoi