Texas Dolly, Doyle Brunson jucător de poker – ”nașul pokerului”

Doyle Brunson a fost unul dintre cei mai importanți jucători de poker din lume.

Având o carieră de peste 50 de ani ca jucător de poker. Supranumit Texas Dolly sau ”nașul pokerului”, Brunson a câștigat numeroase turnee mondiale și a devenit idolul noii generații de jucători, printre care Dan Bilzerian, Phil Galfond, Scotty Nguyen sau Daniel Negreanu.

Născut în 1933 în Longworth, Texas, Doyle Brunson și-a dorit să devină jucător de baschet, însă o accidentare gravă i-a întrerupt drumul spre NBA. După accidentare, câștigurile de la masa de poker l-au ajutat să își plătească recuperarea și să își continue studiile. Chiar dacă a jucat câțiva ani în cardul unor turnee organizate ilegal, Bronson a reușit, după șase ani, să ajungă în Las Vegas, unde și-a câștigat rapid renumele.

Doyle Brunson a fost unul dintre cei mai importanți jucători de poker din lume.

De-a lungul timpului a ajuns să fie unul dintre cei mai de succes jucători din Las Vegas, dar și la nivel mondial. În 2006 Bluff Magazine l-a numit pe Doyle Brunson ”cea mai influentă forță din lumea pokerului”. Atât fiul său, Todd, cât și fiica sa, Pamela, i-au urmat calea în poker.

În 2018, Texas Dolly și-a anunțat retragerea ca jucător de poker, însă revenit pentru scurt timp în 2021.

Contribuția lui Brunson la industria pokerului este incontestabilă, iar milioane de pasionați din întreaga lume i-au putut afla secretele în joc citindu-i cărțile ”Super/System”, publicată în 1978, și ”Super/System – How I made one million dollars playing poker”, publicată în 2004.

Doyle Brunson a murit la 89 de ani, în Las Vegas, în mai 2023.

Sursa foto: Wikipedia

 

 

Înapoi